De ervaring van technicus mecanicien Werner Doms

In de werkplaats van Antwerpen-Noord worden voornamelijk elektrische en diesellocomotieven van NMBS en derde ondernemingen onderhouden. Werner is één van de technici die dagelijks zorgt voor een kwalitatief onderhoud.

“Ik heb in verschillende autogarages gewerkt. Het is dus niet vreemd dat ik bij NMBS in het onderhoudsteam voor de diesellocomotieven terecht kwam. Op zich zijn er veel gelijkenissen tussen een auto en een trein. Alles is gewoon veel groter en zwaarder!

Onze belangrijkste taken zijn het vervangen van olie en filters, remproeven uitvoeren, defecten vaststellen en ze oplossen. De trein rijdt 365 dagen per jaar wat ook betekent dat het materiaal steeds beschikbaar moet zijn. Voor het onderhoud werken we in dagdienst en met een beurtrol voor het weekend. We werken zo’n 5 à 6 weekends per jaar. Weekendwerk stoort me niet. Het is hier dan rustiger en ook financieel is het interessant. En het heeft als voordeel dat we 2 dagen in de week vrij zijn.

In mijn vorige job was ik veel onderweg en stond ik bijgevolg ook vaak in de file. Het woon-werkverkeer was dus een heel belangrijke drijfveer om voor NMBS te kiezen. Ik werk nu op 7 km van huis en kom elke dag met de fiets werken. Heerlijk om de files voorbij te kunnen rijden!”

Ontdek de openstaande vacatures (75)

NMBS is de belangrijkste spoorweguitbater in België. Ze doet reizigerstreinen rijden, onderhoudt en vernieuwt treinmaterieel en is verantwoordelijk voor de stationsinfrastructuur.

Meer info