De ervaring van ingenieur speciale technieken Mireille Uwase

Mireille Uwase is projectingenieur speciale technieken bij de directie Stations van NMBS in Brussel. Haar job heeft zowel technische als financiële kenmerken: de projecten gaan over elektrische installaties, HVAC, liften en roltrappen in gebouwen en stations van NMBS. Mireille oefent haar veelzijdige job uit met passie voor de reizigers.

Ingenieur, een mannenberoep?

Mireille bevestigt dat ze als vrouwelijke ingenieur dikwijls haar professionele evenwaardigheid heeft moeten bewijzen tegenover haar mannelijke collega’s. Maar niet bij NMBS. Ze stelt het op prijs dat NMBS haar de mogelijkheid geeft zich continu bij te scholen. De teamspirit en variatie in projecten en mensen die hiertoe bijdragen zorgen voor een boeiende omgeving.

Haar advies aan studenten die interesse hebben in dit beroep? “Wees nieuwsgierig en bereid om voortdurend bij te leren en op de hoogte te blijven. Het is een veeleisend domein in continue evolutie. Scherp ook je kennis van het Frans en Engels aan want meertaligheid is een must in onze job.”

Ontdek de openstaande vacatures (25)

NMBS is de belangrijkste spoorweguitbater in België. Ze doet reizigerstreinen rijden, onderhoudt en vernieuwt treinmaterieel en is verantwoordelijk voor de stationsinfrastructuur.

Meer info