De ervaring van technicus mecanicien Ahmed Elkadi

Ahmed volgde in Nederland een opleiding tot metaalbewerker. Daarna oefende hij verschillende jobs uit. Zo’n 5 jaar geleden verhuisde hij naar België met de wens om terug voor een technische job te gaan. Zijn technisch verleden lag intussen al enkele jaren achter zich, maar dankzij een VDAB-opleidingstraject werkt hij in de NMBS-werkplaats van Antwerpen-Noord. En daar is hij fier op.

“Ik volgde bij VDAB een opleiding tot onderhoudsmechanieker. Het doel van begin af aan was om bij NMBS aan de slag te gaan. We kregen een rondleiding in de werkplaats en ik was meteen verkocht. Eenmaal ik het opleidingstraject van 3 maanden had afgewerkt, kon ik starten als bankwerker-mecanicien. Tijdens de opleiding had ik een week stage gelopen in een multifunctioneel team. Ik ben blij dat ik daarna bij dat team kon aansluiten. Wij werken op alle verschillende machinetypes die hier binnenkomen voor onderhoud. Je kan mij en mijn collega’s eigenlijk vergelijken met een Zwitsers zakmes. Dat is exact waar ik naar op zoek was: een job waarin je continu bezig bent, die nooit verveelt en waarin je elke dag blijft bijleren. Het leukste in mijn job vind ik ongetwijfeld die variatie en het hechte team. Daarnaast draag je hier een grote verantwoordelijkheid, niet alleen voor de collega’s die aan de locomotieven werken maar ook voor de reizigers die er later door vervoerd zullen worden.”

Ontdek de openstaande vacatures (75)

NMBS is de belangrijkste spoorweguitbater in België. Ze doet reizigerstreinen rijden, onderhoudt en vernieuwt treinmaterieel en is verantwoordelijk voor de stationsinfrastructuur.

Meer info