Kick-off 8ste BERT-editie

Op woensdag 3 oktober werd het startschot gegeven van de achtste editie van BERT (BElgian Railways Competition for Technicians). Dit jaar worden de studenten uitgedaagd om graffiti zo snel mogelijk te detecteren en te verwijderen.

Om jongeren uit het technisch secundair onderwijs warm te maken voor een job bij NMBS, organiseert HR Rail in samenwerking met NMBS jaarlijks de nationale technologiewedstrijd BERT.

De uitdaging van dit jaar? Een oplossing ontwikkelen om graffiti op treinen zo snel mogelijk te detecteren zodat de werkplaatsen van NMBS snel actie kunnen ondernemen. Maar ook een manier vinden om de graffiti automatisch te verwijderen zonder de verf van de trein te beschadigen.

Waarom deze uitdaging?

De tevredenheid van reizigers is van groot belang voor NMBS. Daarom streven we naar verzorgde en schone treinen. Jammer genoeg worden de inspanningen om dit te verwezenlijken vaak teniet gedaan door graffiti.

Jaarlijks zijn er meer dan 1000 nieuwe gevallen. Het verwijderen ervan is een kostelijke, tijdrovende en milieubelastende activiteit. In 2016 betaalde NMBS 3,6 miljoen euro voor het verwijderen van graffiti. In 2017 steeg dit bedrag verder naar 4,3 miljoen euro.

Daarom dagen NMBS en HR Rail studenten uit om een technische oplossing uit te werken die bijdraagt tot schonere treinen!

Geïnteresseerde scholen kunnen zich inschrijven t.e.m. 15 oktober via https://jobs.nmbs.be/event/register/372340. Voor meer info over de wedstrijd: neem contact op met het employer branding-team (railjobs@hr-rail.be).

Benieuwd naar de resultaten? Wij ook! Meer nieuws na de finale op 22 mei 2019!

NMBS is de belangrijkste spoorweguitbater in Belgi├ź. Ze doet reizigerstreinen rijden, onderhoudt en vernieuwt treinmaterieel en is verantwoordelijk voor de stationsinfrastructuur.

Meer info