Word jij Bankwerker-mecanicien bij Infrabel?

Als bankwerker-mecanicien bij Infrabel ben je verantwoordelijk voor:

 • Onderhoud, demontage en montage, controle en afregeling van de mechaniek van de wissels.
 • Oplossen van problemen en storingen aan wissels of andere bedieningstoestellen van de seininrichting.
 • Onderhoud van de seinborden.
 • Hulp verlenen aan collega’s die zich bezig houden met de mechaniek van de seininrichting.

 

Je werkt regelmatig samen met de ploegen die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van sporen, wissels en andere spoortoestellen.

Je bent bereid te werken in een flexibel uurregime, waarbij je zowel in de week als in het weekend kan ingeschakeld worden. Tijdens de week werk je voornamelijk in dagdienst (met regelmatig nachtwerk). Tijdens het weekend (ongeveer een 2-tal per maand) werk je meestal in nachtdienst.

Jobnews  5060 H-HR 2018 –AREA 2 Antwerpen - Aarschot

 • Je bent in het bezit van een getuigschrift van de tweede graad van het technisch secundair onderwijs of van een getuigschrift van de derde graad van het beroepssecundair onderwijs behaald in het studiegebied mechanica-elektriciteit.
 • Of van een bewijsstuk of attest van slagen, afgeleverd door het secundair onderwijs voor sociale promotie
 • Of van een attest dat getuigt van competenties die buiten diploma zijn verworven in het volgende domein: bouwwerken en/of werken op werven (specialiteit “gebouwen en installaties”); monteren en in stand houden van mechanische, pneumatische en hydraulische uitrustingen (specialiteit “Infrastructuur” en “Voertuigen en installaties”); non destructive testing (specialiteit “Ultrasoon infrastructuur”); plaatsen, onderhouden en herstellen van blusmiddelen (specialiteit “Brandpreventie”).
 • Of je hebt ten minste 2 jaar relevante ervaring in de hierboven vernoemde domeinen (Onder relevante ervaring wordt verstaan, het geheel van de kennis, het redeneervermogen, de vaardigheden, de houding verworven door de kandidaat zonder dat dit bewezen wordt door een attest of studiebewijs).

.

 • Een boeiende en afwisselende job in een hoogtechnologische sector, bij een stabiel bedrijf
 • Een aangename werksfeer
 • Brede waaier aan opleidings- en ontwikkelingskansen
 • Diverse doorgroeimogelijkheden
 • Aantrekkelijk loonpakket met verschillende aanvullende voordelen
 • Goede balans tussen werk- en privéleven
 1. Is deze job echt iets voor jou? Solliciteer dan online.
 2. Als je profiel aansluit bij de functiebeschrijving, word je uitgenodigd voor een gesprek. Tijdens dat gesprek beoordelen we je ervaring, motivatie en technische competenties.
 3. Is er een match tussen jou en de job? Dan volgt er een medisch onderzoek.
 4. Als ook dat goed verloopt, verwelkomen we je graag als nieuwe collega!

Elke dag rijden er meer dan 4.000 treinen op ons spoornet. Enkel dankzij goed onderhouden sporen en wissels kunnen die treinen veilig en vlot op hun bestemming geraken. Wil jij mee zorgen voor veilig en vlot treinverkeer?

AREA 2 Antwerpen - Aarschot

Infrabel bouwt, onderhoudt en vernieuwt de spoorweginfrastructuur in België: sporen, wissels, bruggen, tunnels, overwegen en seinen. We sturen ook alle treinen aan die op ons spoornet rijden. 24 uur op 24 en 7 dagen op 7. Zo geraken dagelijks meer dan 600.000 reizigers en jaarlijks 50 miljoen ton goederen veilig op hun bestemming. 

Meer info

Vragen?

Lara Jacobs
Over de selectieprocedure

Lara Jacobs

+3225253915
lara.jacobs@hr-rail.be

Bereid je goed voor

Download de vacature (175,2 kB)