Technieker

Als technicus bij NMBS vervul jij een sleutelrol om ons doel te bereiken: het continu verbeteren van de veiligheid en de regelmaat van het treinverkeer. Onze teams van technici staan dagelijks in voor het herstellen, controleren, onderhouden, … van de treinen en stations.

Bij NMBS vind je technici in twee verschillende directies. De directie Technics houdt zich bezig met de aankoop, modernisering en het onderhoud van de locomotieven en treinstellen. Om dat te realiseren zijn onze technici dagelijks aan de slag in onze centrale werkplaatsen, tractiewerkplaatsen en onderhoudsposten. Deze zijn verspreid over heel België. Ben je benieuwd hoe zo’n werkplaats er vanbinnen uitziet? Bekijk dan onze video in 360° & ontdek de job. Nieuwe treinen vragen om een aangepaste werkomgeving. In dat kader werd recent een vernieuwde werkplaats geopend in Melle. Benieuwd? Neem een kijkje in deze video.

Daarnaast zijn er ook technici aan het werk binnen de directie Stations. Deze directie is verantwoordelijk voor het beheer en het onderhoud van de stations en stopplaatsen, de auto- en fietsparkings en de gebouwen en terreinen van NMBS. Deze technici krijg een (aantal) station(s) of gebouwen toegewezen waarin ze voor het onderhoud zorgen op verschillende domeinen: elektriciteit, HVAC, elektromechanica, …

Bij NMBS vind je zeker een job die bij jou past. Bankwerker, elektricien, elektronicus, technicus-mecanicien, elektromecanicien, … We bieden technische jobs aan voor uiteenlopende profielen met een technisch diploma of een technische achtergrond.

Waarom kiezen voor NMBS?

  • Afwisselend werk in een aangename sfeer.
  • Een unieke werkomgeving.
  • Een job met verantwoordelijkheid. Je sleutelt aan de veiligheid en draagt bij tot een duurzame mobiliteit.
  • Een gevarieerd takenpakket in een technologische sector met stabiele perspectieven.
  • Je blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen: regelmatig volg je opleidingen om te werken met de nieuwste systemen, programma’s en machines.
  • Diverse doorgroeimogelijkheden.
  • Een aantrekkelijk loonpakket met verschillende aanvullende voordelen.
  • Een goede balans tussen werk- en privéleven.

Wil jij deel uitmaken van onze teams van technici, die elke dag opnieuw alles in het werk stellen om het treinverkeer veilig en vlot te laten verlopen? Solliciteer nu!

Infrabel bouwt, onderhoudt en vernieuwt de spoorweginfrastructuur in België: sporen, wissels, bruggen, tunnels, overwegen en seinen. We sturen ook alle treinen aan die op ons spoornet rijden. 24 uur op 24 en 7 dagen op 7. Zo geraken dagelijks meer dan 600.000 reizigers en jaarlijks 50 miljoen ton goederen veilig op hun bestemming. 

Meer info

NMBS is de belangrijkste spoorweguitbater in België. Ze doet reizigerstreinen rijden, onderhoudt en vernieuwt treinmaterieel en is verantwoordelijk voor de stationsinfrastructuur.

Meer info