Ingenieur

Wil jij mee het verschil maken voor een betere mobiliteit? Dan ben jij de ingenieur die we zoeken!

Bij NMBS vind je ingenieurs in twee verschillende directies: de directie Technics en de directie Stations.

De directie Technics houdt zich bezig met de aankoop, modernisering en het onderhoud van de locomotieven en treinstellen. Om dat te realiseren zijn onze werknemers dagelijks aan de slag in onze centrale werkplaatsen, tractiewerkplaatsen en onderhoudsposten, verspreid over heel België. Als ingenieur in een werkplaats heb je de leiding over een team en werk je mee aan continue verbeteringen.

De directie Stations is verantwoordelijk voor het beheer en het onderhoud van de stations en stopplaatsen, de auto- en fietsparkings en de gebouwen en terreinen van NMBS. Het is een groot multidisciplinair studiebureau dat stationsprojecten realiseert van A tot Z: architecture, engineering, construction- en projectmanagement. Ingenieurs binnen deze directie zijn gespecialiseerd in bouw(technieken) of elektromechanica en werken mee aan de bouw of renovatie van onze stations en stopplaatsen. In deze video ontdek je waar de ingenieurs en architecten van de directie Stations dagelijks mee bezig zijn.

Waarom kiezen voor NMBS?

  • Je bouwt mee aan de mobiliteit van morgen. Jouw projecten hebben een rechtstreekse impact op het comfort van de reizigers.
  • Afwisselend werk in een aangename sfeer. De meer ervaren collega’s begeleiden je met plezier in je eerste weken op de werkvloer.
  • Een unieke werkomgeving. Je werkt mee aan een duurzame mobiliteit.
  • Diverse opleidings- en doorgroeimogelijkheden.
  • Een aantrekkelijk loonpakket met verschillende aanvullende voordelen.
  • Een goede balans tussen werk- en privéleven.

Heb je meer interesse in sporen en bovenleidingen en werk je graag buiten? Dan vind je zeker een job bij Infrabel. Meer info over hun jobs vind je op de website.

 

Infrabel bouwt, onderhoudt en vernieuwt de spoorweginfrastructuur in België: sporen, wissels, bruggen, tunnels, overwegen en seinen. We sturen ook alle treinen aan die op ons spoornet rijden. 24 uur op 24 en 7 dagen op 7. Zo geraken dagelijks meer dan 600.000 reizigers en jaarlijks 50 miljoen ton goederen veilig op hun bestemming. 

Meer info

NMBS is de belangrijkste spoorweguitbater in België. Ze doet reizigerstreinen rijden, onderhoudt en vernieuwt treinmaterieel en is verantwoordelijk voor de stationsinfrastructuur.

Meer info